lunes, 12 de noviembre de 2012

L'Univers i punt, ganxet reivindicatiu a Gràcia


L’escola L’Univers té una història curta i molt intensa. És un centre públic de nova creació que va iniciar el seu funcionament el curs 2009-2010 al barri de Gràcia i que actualment es troba en barracons, malgrat la promesa per part dels ens públics de la construcció de l’edifici defi­nitiu per al curs 2012-2013 en un solar del carrer Bailèn, comprat per l’Ajuntament de Barcelo­na per 15 milions d’euros amb aquesta finalitat.

Han passat els 3 anys i l'Ajuntament de Barcelona , el Districte de Gràcia i el Consorci d'Educació no ens donen cap solució. I, davant de totes aquestes NO solucions,  les famílies de L'UNIVERS han organitzat un seguit d'actes reivindicatius per demanar la construcció de l’edifici de l'escola i per defensar els drets dels seus fills i filles.
I és per això que demanem la participació dels veïns i veïnes de Gràcia i de les entitats, empreses i comerços que els vulguin donar suport.

El passat diumenge 5 de maig de 2012 ja van fer una acció que va tenir un gran ressò al barri i als mitjans de comunicació del país. Es tractava de la participació de l’escola en el Inside Out Project amb l’empaperament del mur del solar on han de construir la nova escola amb les fotos dels protagonistes d’aquesta història: els infants alumnes de l’escola l’Univers. D’aquesta manera van voler denunciar la injustícia que estan patint les famílies després de més de 3 anys desenvolupant el seu projecte educatiu en uns barracons que no aporten ni la qualitat ni els espais suficients per desenvolupar l’escolarització dels seus fills i filles.


Pel futur dels seus fills i filles. L’UNIVERS I PUNT!  

El proper dissabte 17 de novembre de 2012 celebrarán un altre acte reivindicatiu al carrer Verdi a l'altura de Vallfogona, entre les 11 i les 14 hores.
L’acció es concretarà en diverses activitats infantils, com un taller intergeneracional per aprendre a teixir (en col·laboració amb la residència de gent gran del casal Siracusa), una xocolatada popular i jocs cooperatius.
Al llarg del matí es realitzarà en paral·lel una activitat artística, dins el marc de les accions denominades yarnbombing que s’està desenvolupant a moltes ciutats de tot el món i que consisteix en la decoració de mobiliari urbà amb peces teixides a mà, per tal de cridar l’atenció del veïnat preguntant-se el perquè d’aquella intervenció artística i original el l’entorn urbà. L’activitat es durà a terme a l’arbrat del carrer Verdi, en el tram comprès entre el carrer Terol i el carrer Astúries, sense en cap cas malmetre cap dels arbres ni mobiliari urbà.

Si voleu més información visiteu el seu blog. El color de l'acció és el groc, porteu quadrats o trams de ganxet groc per embolicar l'arbrat.Share/Bookmark

1 comentario:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...